Продукти: 3 средно големи домата, 150 г твърд кашкавал, 2 яйца, 2 суп. лъж. майонеза или сметана за готвене, 1-2 суп. лъж. брашно, сол и черен пипер на вкус, растително масло за пържене, зеленина за украса

Приготвяне: Доматите се измиват добре, бланшират се във вряща вода и се обелват. Нарязват се на кръгчета.

Кашкавалът се настъргва на ситно ренде. Към него се прибавят яйцата, майонезата и брашното. Посолява се и се поръсва с черен пипер на вкус. Разбърква се. Консистенцията трябва да е гъста.

Доматите се потопяват в панировката и се пържат до златисто в предварително загрято олио. Прехвърля се върху домакинска хартия, за да се отнеме излишната мазнина. При сервиране се украсяват с магданоз.