Климатичните и географски особености в сърцето на Скандинавия са предопредeлили финландският производител на агротехника VALTRA да създава надеждни, иновативни и производителни трактори. Години на упорит труд по полета, ферми и гори, и новаторски изследвания за развитие в тракторостроенето са превърнали Valtra в устойчиви и маневрени машини за всяка дейност.

Стопаните, заложили на марката, вече са използвали машините си в тежки условия на работа - издържат и на дъжд, и на слънце, и на екстремни температури. Подходящи са за работа в разнородна среда по целия свят. Тракторите на този бранд са приспособими към променящото се лице на дейностите във всичките сфери- земеделие, животновъдство, горско стопанство, комунална дейност и т.н.

Независимо дали става дума за животновъдство или за горско стопанство, за отглеждане на захарна тръстика или за друга трудна дейност, марката VALTRA отговаря на предизвикателствата чрез разработването на солидна и надеждна техника, подходяща за нуждите на всички потребители. Уникалните характеристики на машините гарантират годността им за решаване на най-сложни задачи, като в същото време тракторът работи икономично.

Двугоривна система за работа на двигателя

Използването и представянето на двугоривните трактори Valtra е със същият стандарт като при дизеловите трактори. VALTRA Dual Fuel могат да работят както на природен газ или транспортен биогаз, така и на биодизел. Тракторите са подходящи и за селското, и за горското, и за комуналното стопанство. В двугоривните двигатели газът се възпламенява чрез впръскване на малко количество дизелово гориво. За прецизно и ефективно впръскване на горивото има всмукателен колектор с интегрирани електронни газ-инжектори и газовият Комън рейл работи със стандартното дизелово впръскване.

За да отговоря на настоящите пределни еконорми за емисии на трактори, моделът е оборудван със система за каталитично очистване, с цел намаляване на дизеловите и газови емисии. Функциите на двигателя и системата за намаляването на газовите емисии се контролират от обща система с електронен блок за управление на двете горива и са свързани към системата за контрол на трактора. Резервоарите за газ са от устойчив материал и са разположени под нивото на кабината, без това да влияе върху центъра на тежестта, не се нарушава видимостта, просветът или използването на важно оборудване, като челен товарач, например.

Капацитетът на резервоара е 192 литра газ, максималният капацитет се постига при налягане 200 бара. Този основен обем на газовия резервоар позволява активна работа за близо четири часа, но е възможно да се монтират и допълнителни резервоари за газ, например, като допълнителни тежести в предната част на трактора. Обемът на дизеловия резервоар при двугоривните VALTRA трактори е същият, както при нормален трактор. Двигателят може да превключва автоматично на работа с дизелово гориво, ако газта в резервоара привърши.

Легендарният финландски SISU е най-известният двигател на пазара

В сърцето на тракторите Valtra e вградена най-надеждната и ефективна технология за двигатели. За повече от шестдесет години всички трактори Valtra са задвижвани от двигатели AGCO Power (SISU двигател). AGCO Power е глобален лидер в разработването и производството на off-roud двигатели.

Двигателите с тази марка имат високо реноме и са известни със своята издръжливост, надеждност и с изключително голям въртящ момент.

Системата TwinTrac е иновация, вградена във финландските трактори, която осигурява безпроблемна работа и в двете посоки- бързо, лесно и удобно. Valtra е единственият производител в света, който предлага система за задвижване на трактора в обратна посока, като заводско изпълнение за модели от 99 к.с. до 400 к.с. TwinTrac е възможена за сериите N, T и S.

Уникалната система за задвижване на трактора в обратна посока TwinTrac включва два отделни пулта за управление- с педали и волан в задната част на кабината за работа в посоката на движение на заден ход. Посоката може лесно да се промени, без да напуска мястото на водача. В позицията за обратно управление се получава отлична видимост към прикачния инвентар и за работата, която се извършва.

Статистиката доказва ефективността на работа в обратна посока. TwinTrac не само подобрява ергономичността на оператора, но тя дава възможност за 10-30% спестяване на време при избрани операции.

Всеки трактор Valtra е специално създаден, за да отговори на специфичните нужди на неговия собственик

Връзката с фермера е ефективна както никога досега. AGCO Fuse Technologies предоставя решения за прецизно земеделие и за трансформиране на стопанството на земеделеца- чрез безпроблемно интегриране и оптимизация, която води до подобряване на производителността и рентабилността.

Valtra предлага широка гама от високотехнологични решения, които правят тракторът още по-гъвкав и интелигентен. Системата за трансфер на данни ISOBUS, Auto-Guide 3000, системата за автоматично водене на трактора чрез кормилния комплекс и AgCommand телеметрична система позволяват да се извършва дейността икономически ефективно, при онлайн наблюдение на работата както на самия трактор, така и с оглед на задачите, които той решава на полето.

Valtra е пионер в иновативното развитие на трактори. Много характеристики, които бяха въведени от Volvo BM и Valmet, са се превърнали в индустриални стандарти. Безопасни кабини, ергономични за водача, турбо двигатели и синхронизирани скоростни кутии са примери за такива иновации. Но има и още много уникални характеристики, които фермерът може да намери само в своята Valtra. Защото само той решава как ще изглежда неговия трактор благодарение на търговската система Valtra Unlimited.

Изборът и работата с тракторите VALTRA носи ползи, изразяващи се в комфорт и печалба, която осигурява трайно тази инвестиция. Предложението на българския вносител на Valtra- компания Златекс, е най-добрата техника за земеделието, животновъдните ферми, овощарството, лозарството и за фирмите, работещи на услуги. Модернизацията е постоянен процес.

С промяната на климатичните условия се променят технологиите и агротехниката. В тази връзка фирма ЗЛАТЕКС отговаря адекватно и бързо, като предлага най-новите технологични постижения от водещи, световни производители. И прави българските стопани успешни и печеливши, каквито са техните западноевропейски колеги.