Продукти: диня с тегло 3,5 - 4 кг, 1 бутилка бяло вино, 1 бутилка бяло полусухо вино, 100 мл коняк, 100 мл флодов ликьор, ябълки, 1 праскова, 300 г бяло и черно грозде, захар - 100 г

Приготвяне: Ябълките, прасковата и гроздето се измиват. Ябълката се реже на четири, остранява се сърцевината и се реже на дребно.

Прасковата също се нарязва на дребно. Гроздето се реже на половинки и се отстраняват семките.

Плодовете се слагат в плитък съд, посипват се със захар, добавя се също коняка и 350 мл от сухото вино.

Оставя се в хладилник за 2 часа. Динята се измива добре и се отрязва капаче. С лъжица се отделя сърцевината и се нарязва на парченца.

В издълбаната диня се поставят охладените плодове заедно с течността, нарязаната вътрешност на динята, останалото вино и ликьор.

Добавят се кубчета лед. Всичко се разбърква добре и разлива в чаши.

За деца и тези които не употребяват алкохол може да се направи със светъл плодов сок - ябълков, гроздов и други.