Необходими продукти: Едно малко пиле, връзка корени за супа, 2 картофа, филия сух бял хляб, без кората, половин чаена чаша сметана, 3-4 яйца, 5-6 сварени гъби, 1-2 супени лъжици стафиди, чаена лъжичка ситно нарязан магданоз,, щипка черен пипер и толкова настъргана кора от лимон, 1-2 стрити зърна от бахар, сол, брашно, галета, мазнина за пържене.

Начин на приготвяне: Пилето се нарязва на едри парчета и се сварява в 3 чаени чаши кипяща подсолена вода. Изважда се, а в бульона се слагат последователно корените от супа и картофите.

Свареното месо се почиства от кожата и от хрущялите и се смила заедно със сварените корени от супа и картофите. Прибавят се накиснатият в сметаната хляб, 2 яйца, ситно нарязаните гъби, стафидите, подправките и сол.

Сместа се омесва добре, наръсва се с брашно и се оставя да престои половин час. Оформят се крокети, които се овалват в брашно, в разбитите яйца и галета. Изпържват се в гореща мазнина до златисто.

Поднасят се горещи с пържени картофи и салата от печено червено цвекло и кисели краставички. (ХФ)

l Изпържват се в

гореща мазнина

Зеленчукови крокети с месо