Необходими продукти: 8 пиперки, 300 г. сварено и обезкостено пилешко месо, чаена чаша ориз, сварен в подсолена вода, едно яйце, 2-3 сварени гъби, няколко стафиди, 2-3 супени лъжици растително масло, бучка прясно масло, настъргано индийско орехче, черен пипер, магданоз, 2 ч. чаши бульон от пилето, сол.
Начин на приготвяне: Почистените от семето пиперки се наръсват отгоре със сол и лимонов сок, и се оставят да престоят. Пилешкото месо се накълцва на дребно и се смесва с ориза, яйцето, нарязаните гъби, стафидите, черен пипер, настъргано индийско орехче и сол на вкус.
Пиперките се напълват със сместа и се слагат в по-широк съд, в който предварително е загрято растителното масло Заливат се с разтопеното прясно масло и бульона, наръсват се с магданоз и се варят на слаб огън 20 минути.
Поднасят се с изцедено кисело мляко и салата според сезона. (ХФ)
l Чушките се поръсват
с лимонов сок
Пиперки с кълцано
месо и стафиди
Коментари