Утре ще бъде слънчево. В следобедните часове над планинските райони ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 31° и 36°. Това съобщиха за „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури 26-28°. Вълнение на морето около 3 бала. Температура на морската вода 26-28°.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд в масивите от Западна България ще се развива купеста облачност, но само на отделни места е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, а на 2000 метра – около 19°.

През следващите три дни ще бъде предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е предимно слаб, в източните райони до умерен от североизток. Максималните температури ще са между 31° и 36°, в петък с градус-два по-ниски.