Кметът на Кърджали получи европейска награда за насърчаване за насърчаване на предприемачеството за Проекта на общината „Пазар на производителите”. Тя му бе връчена от заместник-министъра на икономиката Любен Петров, който му пожела успешно представяне в европейският кръг на инициативата. 
Проектът на Община Кърджали спечели надпреварата за иновации в предприемачеството като се конкурира с проекти от цялата страна. Той бе оценяван по европейски критерии за иновации при малки и средни предприятия от жури, включващо представители на Министерство на икономиката и представителството на Европейската комисия в България.
Присъждането на наградите е инициатива на Европейската комисия. На втория етап от подбора ще бъдат разгледани не повече от 64 кандидатури. В конкурса за Наградите участват национални, регионални и местни публични институции и публично-частни партньорства от всички държави-членки на ЕС, Исландия, Норвегия, Сърбия и Турция.
Голямото жури, определящо победителите във втория етап на конкурса, се състои от седем членове, всеки от които е избран от Европейската комисия. Финалът на големия конкурс ще бъде през ноември 2015 година в Люксембург.