През нощта ще е ясно. 

И утре ще е предимно слънчево и горещо, а температурите ще са с още градус-два по-високи, достигайки 36°-41°. С около 5°-7° ще са по-ниски по Черноморието, поради слабия източен вятър. След обяд главно над планините и северозападните райони от страната ще се образува купеста облачност и е по-възможно на места да прегърми, отколкото да превали. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще се задържи предимно слънчево, със слаб източен вятър. Максимални температури 28°-30°, температура на морската вода 25°-28°. Вълнението на морето ще бъде слабо 1-2 бала. И над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, като е възможно на отделни места по-скоро да прегърми. Ще духа слаб южен вятър. Твърде топло, на височина 1200 метра дневната температура ще е около 29°, на 2000 метра - около 22°.

В петък, в по-голямата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е предимно умерен и с него ще нахлува хладен въздух. Ще преобладава слънчево време с развитие на купесто-дъждовна облачност и на места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Дневните температури ще се понижат с 4-6 градуса и максималните ще бъдат между 31° и 36°, на места в Източна България все още до 38-39°. В събота ще преобладава слънчево време над източните и планинските райони с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Северозападният вятър ще отслабне и постепенно ще се ориентира от североизток. В неделя ще бъде слънчево, над планинските райони с развитие на незначителна купеста облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 30° и 35°.