Водата Саси е кръстена на Синтия Сас, диетолог със световна слава, която е съставила тази чудесна рецепта. Напитката е посветена на всички, които искат да се отърват от някой излишен килограм, да се сдобият с плосък корем или просто да подобрят състоянието на организма.

Продукти: Лимон и краставица със средни размери, прясна мента, корен от джинджифил, кана, филтрирана вода

Приготвяне: Водата Саси е добре да се приготви от вечерта, тъй като това е студена настойка и е нужно време, за да могат продуктите да отдадат полезните вещества във водата.

Лимонът, краставицата, джинджифилът и ментата се измиват много добре. Може да използвате и гореща вода, тъй като краставицата и лимонът няма да се белят и трябва да са много добре измити. Нарежете всичко на възможно най-тънки парчета - на кръгчета. От корена джинджифил изрежете парче 1-2 см. и настържете на ренде. Трябва да се получи около 1 ч. лъж. кашица. Вземете 10-15 листчета мента или 1-2 клонки.

Всички продукти се поставят в кана с обем около 2 литра. Заливат се със студена филтрирана вода и се оставят в хладилника за през нощта.

Двата литра вода трябва да се изпият за 1 ден. Напитката е много вкусна - леко кисела и освежаваща. Курсът продължава една седмица. Добре е първата чаша вода Саси да изпиете сутрин на гладно. Джинджифилът влияе много добре на работата на стомаха.

Напитката е създадена в рамките на Програмата “Плосък корем”, но с течение на времето се доказа, че има много добри странични ефекти.

Водата помага да се изведат токсините от организма, да се избавим от подпухването, подобрява работата на стомашно-чревния тракт.

Бъдете красиви и здрави!