Продукти: 4 средно големи тиквички, 2 яйца, 200 г майонеза, 100 г кашкавал, 2 големи моркова, 2 глави лук, чесън, сол и черен пипер на вкус, брашно - за получаване на тесто с гъстотата на палачинково тесто, 2 малки домата

Приготвяне: Тиквичките се измиват и почистват. Настъргват се на едро ренде, посоляват се и се поръсват с черен пипер. Оставят се за известно време, за да могат тиквичките да си пуснат сока. Изстискайте ги и прибавете яйцата и брашното. Изпечете блатовете в загретия тиган, като прибавяте по малко растително масло.

За плънката: Лукът се нарязва на ситно, а морковите се настъргват на едро ренде. Задушете зеленчуците до омекване. В друг съд разбъркайте майонеза, чесън и наситнен копър. Предварително настържете и кашкавала. Доматите се нарязват на тънки кръгчета. Докато се готви поредният блат, върху готовия наредете слой майонеза с чесън, пълнеж от моркови и лук, кръгчета домат и настърган кашкавал. Покрийте отгоре с горещия блат. Процедурата се повторя докато свършат блатовете и плънката. Кашкавалът се разтопява от температурата на горещите блатове и свързва тортата.

Добър апетит! (ХФ)