За осма поредна година, DiversityInc оценява високо компанията Монсанто заради ангажимента й към многообразието и включването на работната сила, като номинира компанията за устойчиво земеделие в списъка на 50-те топ компании за 2015 г. Фирмата заема 43-то място - с три места по-напред след 46-тото място през 2014 г.

Приобщаващата политика на Монсанто допринася за развитие на иновациите и създава основата за разработване на различни решения на най-големите предизвикателства пред селското стопанство, казва Мелиса Харпър, вицепрезидент на фирмата, Глобално привличане на таланти, многообразие и включване и съвместимост на човешките ресурси. За нас е чест да бъдем оценени отново от DiversityInc заради умението ни да насърчаваме културата и поведението, за да могат хората да покажат своята същност и желание за работа.

Председателят и главен изпълнителен директор на Monsanto, Хю Грант подчерта, че разнообразните перспективи и изслушването на различни гледни точки имат водещо значение за посрещане на предизвикателствата за устойчив растеж и за осигуряване на достатъчно храна за един нарастващ свят, който ще надхвърли 9 милиарда души към 2050 година.

Многообразната и талантлива работна сила, представляваща всички земеделски производители, заинтересованите страни и общности, които обслужваме, е от жизненоважно значение за способността на Mонсанто да помогне за изхранването на увеличаващото се население в света, казва Грант. Възприемането на широк кръг от гледни точки и опит ни позволява да изграждаме силни партньорства, необходими за намиране на решения на глобалните предизвикателства.

Включвайки Монсанто в списъка, DiversityInc посочва изключителното лидерство на компанията, инициативите за развитие на талантите, значителните ресурси от служители и ангажимента за подкрепа на общностите в света.