С наближаването на лятото все по-често дамите се обръщат към огледалото и с ужас разбират, че са понатрупали някое и друго килце.
Това е доста печално, особено ако организирате почивка на плажа. Предлагаме няколко вкусни и здравословни рецепти, които няма да ви карат да се чудите дали да спазите обещанието си за въздържание или да се поглезите. Рецептите са прости и не изискват специална предварителна подготовка.
Овесени
сладки
Продукти: около 120-150 г овесени ядни, 8 суп. лъж. растително масло, 1 ч. чаша вода, плодове (ябълки, круши, банани), сода, оцет и сушени плодове (по желание)
Приготвяне: В дълбока купа разбъркваме овесените ядки с водата и олиото.
В друг съд измиваме, почистваме и нарязваме на ситно плодовете. Прибавяме към овесените ядки.
Добавяме предварително загасената сода (на върха на ножа), сушените плодове и малко канела. Тази подправка не само придава неповторим вкус на сладките, но и подобрява обмяната на веществата.
Вземаме тава за печене. Дъното или застиламе с хартия за печене или намазваме обилно с масло.
С помощта на лъжичка оформаме бисквитите върху тавата и печем в предварително загрята фурна 15-20 минути.
Чипс от
точени кори
Продукти: 2 суп. лъж. сметана, 1 яйце, няколко листа точени кори (най-добре да са домашно точени)
Приготвяне: Разбъркайте яйцето със сметаната и добавете подправки на вкус.
С тази смес се намазва едната страна на кората и се режат квадрати или правоъгълници. Внимателно нареждаме бъдещия чипс с намазаната страна нагоре.
Печете в средно загрята фурна до получаването на златиста коричка (5-10 мин.).
Зелен фасул
със сос
Продукти: бяло пилешко месо (гърди), 300 г зелен фасул (може и замразен), средно голям домат, скилидка чесън
Сваряваме месото. В тенджера задушаваме зеления фасул до готовност. Докато стане фасула приготвяме соса.
За целта измития и почистен домат настъргваме на едро ренде или разбиваме с блендер, добавяме ситно нарязания чесън, сол и черен пипер на вкус.Разбъркваме добре.
Когато и трите части от ястието (месото, зеления фасул и соса) са готови сервираме в чиния на три пласта: нарязаното месо, зеления фасул и отгоре поливаме със сос
Добър апетит!
Коментари