Иновациите са ценни само тогава, когато носят значителни ползи. Точна такава е и философията на FENDT- да постига повече от по-малко т.е. с използването на по-малко ресурси като време, гориво или консумативи да се постигне повече. Серията X на комбайните на Fendt е създадена точно на база на тази философия посредством иновационни технологии. Ефективността е водещата сила на бранда от самото му създаване още през 1930 г.

В този брой представяме новостите при хедера на хибридния комбайн от серията Х, защото за високата ефективност на овършаване от решаващо значение е равномерното подаване на масата от хедера. Когато това е осигурено, тогава може да се разчита и на 100-процентовата производителност на комбайнa. Затова комбайните на FENDT работят с хедери PowerFlow, които са пример за максимална производителност. Активните ленти на PowerFlow транспортират масата равномерно и без прекъсване към машината, за да се постигне чиста жътва при висока производителност.

Нови мащаби: 10,74 метра PowerFlow

Хедерът PowerFlow е известен повече от 30 години с най-висока производителност при жътва. Голямото разстояние между ножовата греда и захранващия шнек, комбинирано с лентите PowerFlow гарантира равномерен приток и щадяща обработка на материала. Тъй като отвеждането на масата става с класовете напред към вършачния барабан, вършането се извършва по-лесно и по-щадящо. Така се предотвратяват претоварвания и вършачните органи се натоварват равномерно.

Новият шнек SuperFlow на 10,74-метровия хедер PowerFlow подава големи количества маса. Той е с диаметър от 762 мм, който е най-големият на пазара и позволява чист работен диапазон от 179,5 мм. И при жътва на рапица новият шнек осигурява перфектна работа без монтиране на втори шнек. Двустранното ножово задвижване Schumacher на 10,74 метровия хедер PowerFlow гарантира 44% по-голяма сфера на работа, както и максимална надеждност, която впечатлява с постоянна скорост на рязане.

Автоматично водене на хедера

Автоматичното водене на хедера позволява два диапазона за настройка на височината на рязане. Регулирането става посредством сензор на наклонената камера от 0- 50 см. При ниски растения може да се работи в диапазон 0- 20 см като регулирането става с плъзгачи на хедера.

Две допълнителни системи гарантират, че хедерът работи точно и чисто. Регулирането на положението води хедера точно, без той да докосва земята. За страничния наклон и регулиране отговаря функцията Auto Level.

Всеки фермер може да бъде сигурен, че комбайните от серия X ще му гарантират безпроблемна и високоефективна жътва независимо от условията. Те са неизменното допълнение към машинния парк на всеки земеделски производител и задължителен партньор на тракторите FENDT.