По традиция Expo Милано е сред най-мащабните световни изложения. На площ от 1,1 милиона квадратни метра изложители от 140 страни демонстрират водещи технологии пред над 20 милиона посетители. Темата тази година е изключително тясно свързана със земеделския бизнес- "Изхранването на планетата, сила за живот". Затова и най-голям интерес сред посетителите с агроориентация буди Павилионът на устойчивата ферма.

Той отвори врати още в началото на май, откривайки изложението с поредица от събития и конференции, всички тясно свързани с устойчивото земеделие и селскостопанската механизация, като ефективно решение за изхранването на населението. Павилионът е стратегически разположен на централно място, близо до Lake Arena и бързо се разпознава по своята удивителна архитектура. Той е дело на световния лидер в производството на земеделска техника NEW HOLLAND, представян у нас официално от Интерагри България.

В продължение на 184 дни (до 31 октомври) посетителите на павилиона ще могат да се запознаят с основната роля на селскостопанската механизация във веригата за производство и доставка на храни. Специално ще бъде очертана ролята на земеделските производители, които използват оборудването и технологиите на NEW HOLLAND ежедневно, за да се осигури храна по целия свят при стриктно спазване на стандартите за защита на околната среда и природните ресурси.

Неразривно свързан с темата на EXPO "Изхранването на планетата, сила за живот", павилионът на NEW HOLLAND е вдъхновен като концепция и строителство от стратегията за Лидерство за чиста енергия /Clean Energy Leader/, представена от марката през 2006 година. Тя има за цел да се намали прекомерната зависимост на земеделските производители от изкопаемите горива и насърчаването на производството на биоенергия, на база на селскостопански култури. Специален акцент е поставен върху проекта за Енергийно независима ферма /Energy Independent Farm/, който предлага на фермерите различни идеи и технологични решения за независимо производство, с непрекъснат и възобновяем цикъл на цялата енергия, необходима във фермата.

Един от символите на тази иновативна, ефективна и чиста технология е новият трактор NEW HOLLAND T6 с метанова мощност /Methane Power/, задвижван от биометан. Тракторът е поставен на покрива на павилиона и приветства посетителите, които ще бъдат потопени в различни тематични преживявания. Използваните аудио техники и виртуалните симулационни инсталации илюстрират как лидерът в механизацията на световното земеделие вижда настоящето и си представя бъдещето на селското стопанство, така че да се произвежда повече храна чрез разумно използване на ресурсите, намаляване на отпадъците и опазване на околната среда.

Сред различните теми, илюстрирани в Павилиона на устойчивата ферма, има две, които се открояват. Първата е поредицата "Семената на живота", видео история, която разказва за живота и ежедневните предизвикателства пред девет селскостопански герои и клиенти на NEW HOLLAND, от цял свят, които показват как може да се съчетаят традициите с иновациите за чисто и здравословно производство на храни.

Вторият акцент е хронологичната галерия, която отбелязва 120 годишнината на компанията NEW HOLLAND- от нейното създаване през 1895 г. в Ню Холанд, Пенсилвания, през невероятната интуиция на пионерите-учредители, до множеството нововъведения и технологични решения, които постепенно освобождават земеделието от редица трудности и го правят по-продуктивно, печелившо и, със сигурност, по-надеждно и устойчиво.

Показателни са думите на Карло Ламбро, президент на търговската марка New Holland Agriculture, произнесени в навечерието на откриването:"Ние сме вложили значителни ресурси, за да гарантираме, че ще се възползваме от уникалната възможност да позволим на милионите посетители да разгледат отблизо NEW HOLLAND и да им покажем какво правим. Ние сме единствените производители на земеделско оборудване със собствен павилион на EXPO и правим всичко по силите си, за да предложим на нашите посетители убедително, вдъхновяващо и незабравимо преживяване. EXPO създава и възможности за заетост. В рамките на 6-те месеца, докато продължава изложението, тук ще работят около 140 души, включително техници, помощен персонал и домакини на събитията, много от които са членове на "семейството" на CNH Industrial- работници и служители, които са откликнали ентусиазирано на възможността за участие. Аз съм изключително горд от това, което успяхме да постигнем, както и от факта, че NEW HOLLAND играе ключова роля в това авторитетно събитие не само за световната сцена, но и за Италия", изтъкна г-н Ламбро.