Висока производителност, универсалност, нежно отделяне на зърното и сламата, лесна настройка и комфортно работно място - това са качествата, заради които земеделските производители от цял свят ценят комбайните ACROS.

Това се отнася и до българските фермери. Известната фирма Агро Скай, дистрибутор в България на продукцията на бранда, ще отговори но техния интерес като представи нови машини на марката на изложението БАТА АГРО 2015.

Продуктивността, икономичността и

намалените разходи на продуктите на ROSTSELMASH бяха оценени високо от професионалистите в бранша и на пролетното издание на панаира на летището на Стара Загора.

Новата серия ACROS 595 PLUS, която е с увеличена производителност с 30%, е представена от редица модели, адаптирани към различни условия на работа. И при многобройнните тестове проведени в съревнование с конкурентни модели, неизменно победителят е ACROS.

Наклонена камера

В наклонената камера на ACROS 595 Plus е използвано уникално решение- на изхода на транпортьора е инсталиран ускоряващ битер. Това позволява на комбайна да получи редица оперативни предимства: сега ожънатата растителна маса е не само изравнена, но и се ускорява преди да влезе във вършитения барабан, което намаляма натоварването и едновременно увеличава капацитета му.

Поради липсата на приемен битер не е необходимо да се преоборудва наклонената камера за работа на технически култури.

Максимална производителност

За ACROS, ROSTSELMASH е създал оригинална, много ефективна система на вършитба. Солидна и надеждна, с голям капацитет и прецизна сепарация, тя отговаря на най-високите изисквания към качеството на зърното. Главната особеност е оригиналният вършитбен барабан с най-големия диаметър в света (800 mm), който благодарение на огромната инерция може лесно да се справя с влажна, заплевелена, полегнала и усукана маса.

Големият диаметър на барабана максимизира ъгъла на обхвт на контрата (130 р), и предоставя по-голяма площ за сепарация (1.38 кв.м). И най-благоприятното- геометрията на вършитбата е плавна и продължителна. Това осигурява почти пълна (95%) сепарация с изключително нисък процент на увреждане на зърното.

Прилаганата в ACROS 595 класическа еднобарабанна вършитбена система представлява най-добрата комбинация от висока пропускателна способност и ниска консумация на енергия.

В допълнение, тя се отличава с минимален риск от увреждане на зърното и внимателна обработка на сламата.

Внимателно разделяне при всякакви условия

Новите сламотръси на ACROS 595 Plus са с увиличена площ и осигуряват по-интензивен процес на сепарация, особено в условия на висока влажност. ACROS 595 Plus е получил от конструкторите и нова система за очистване. Допълнителното сито образува втора каскада на продухване, а по-мощен въздушен поток се създава от високопроизводителен двусекционен вентилатор.

Общата площ на ситата достига 5,2 кв м. Всичко това гарантира постъпването на зърно в бункера, което не се нуждае от допълнително пречистване.

Електрорегулирането на ситата дава възможност бързо и лесно да се извършат всички настройки, без да се напуска работното място, както и да се намали неефективната работа, и загубата на време. Тази опция е от особено значение при променящите се условия на жътва.

Всичко под контрол

Както показва практиката, за разтоварване на зърното се губят най-малко 5% от работната смяна.

За да се намали това време в комбайна ACROS 595 Plus се използва високопроизводително разтоварващо устройство (скорост- до 90 л/сек.) и бункер с голям обем (9000 л). Разтоварването на пълен бункер отнема по-малко от две минути.

С внимание и високо качество

Класическата вършитбена и сепарираща система на ACROS практически не уврежда сламата. В зависимост от предназначението, сламата може да се раздробява и да се разхвърля или да се полага в откоси за балиране. Машината има и интегрирана система "сечка-разхвърляч на плява".

Осигурява пълно нарязване на сламата и равномерно разпределение по повърхността на полето, по предварително определена ширина като тор. Конструктивно се използват остриета с износоустойчиви ръбове, които имат самозаточващ ефект. Регулиране на ъгъла на направляващите лопатки позволява да се постигне равномерно разпръскване по цялата работна ширина на хедера. Сечката има две скорости: 3400 об/мин за зърнена реколта и около 2000 об/мин- за царевица. Понижената скорост се въвежда, за да се намали износването на частите.

Готов за всякакви цели

На комбайна ACROS 595 Plus е монтиран надежден, 6-цилиндров двигател Cummins с мощност 325 к.с. Той разполага с добър запас от въртящ момент. Резерв от 20% мощност гарантира, че във всяка една ситуация, комбайнът ACROS ще извърши прибирането на реколтата. Минимални разходи за гориво е другото условие за високоефективно прибиране на реколтата, което се взема предвид при избора на двигатели за Акрос. Приятно изненадва скромният апетит на двигателя и високата производителност с осигуряване на минимален разход на тон култура. Икономичният двигател, в комбинация с 540-литров резервоар за гориво, позволява да се работи без презареждане до 14 часа и то при пълен комфорт. На ACROS 595 Plus е инсталирана нова кабина Comfort Cab II, която е с по-добра ергономичност, включително интегрирана в подлакътника нова 16-функционална ръкохватка ГСТ. 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

От фирма Агро Скай ни съобщиха, че ще представят новата машина на есенното изложение БАТА АГРО 2015, което ще се състои през септември т.г. Така фермерите, професионалисти и непрофесионалисти, ще имат възможност директно да се запознаят с качествата и високите производствени характеристики на машината- надеждност, несравнима икономичност и намалени разходи, така необходими през тази трудна стопанска година.