Старозагорската фирма БУЛАГРО и датският производител на високо прецизни тороразпръскващи машини BOGBALLE си стиснаха ръцете за правото на разпространение на българския пазар. БУЛАГРО казва "Добре дошли!" на своите нови и стари клиенти за поддръжка и сервиз на техния бранд в България.

- Добре познатите, синьо оцветени, торачки се вписват много добре в съществуващото ни портфолио от продукти и удовлетворява нарастващото търсене на високо прецизни селскостопански машини, казва собственикът на БУЛАГРО Христофор Бунарджиев. Чрез разширяване на портфолиото ние следваме философията си "Всичко от една ръка", което означава, че фермерът може да се снабди с всичко от един дилър и доставчик.

От друга страна, датският производител е сигурен, че е избрал правилния партньор за промотиране и сервизиране на торачките им на българския пазар, добавя той.

Висока прецизност - по-високи добиви

- Ние знаем, че БУЛАГРО е подходящият партньор, тъй като те имат много добре обучен екип, предлагащ високо ниво на търговско и сервизно обслужване, казва Майкъл Лонд от BOGBALLE. Всяка година торове за милиарди евро се разпръскват от сините торачки в повече от 100 страни по целия свят. Датският производител е наясно с голямата отговорност, която носи за правилното използване на тези огромни финансови средства.

Тороразпръскващата машина не е само бункер и два диска. Наред с пръскачката, през торачката преминават по-голямата част от разходите за растениевъдство в стопанствата средногодишно. Средно отнема около 20-25 минути да се разпръснат 3 тона тор на стойност 1 750 лв. Фермерът решава дали иска да извърши тази дейност перфектно с висока точност на разпръскването или да не й обръща внимание. Тези, които заложат на точността печелят, тъй като ще имат по-високи добиви и приходи. С торачка от BOGBALLE се постига максимален резултат. Това е реалност, доказана от редица тестове за сравнение с водещи европейски производители на торачки, разказва Майкъл Лонд. Ние се доказахме, че сме експерт номер едно в производството на високо прецизни торачки при всеки един отделен сравнителен тест през последните 20 години.

Отново при последния тест ние сме номер едно за точност на разпръскване при 36 метра, допълва той.

Синергизъм в действие- GPS през Android таблет

- Съчетанието от прилагането на две върхови технологии винаги дава по-голям ефект отколкото само на една.

Ние предлагаме в нашето портфолио най-добрата пръскачка в света. Освен това вече предлагаме и най-добрата в света торачка. Синергизъм в действие: Hardi GPS контролира торачка BOGBALLE.

Комбинирайки двата инвентара върху обща електронна GPS платформа, ние може да предложим на нашите клиенти високо прецизен пакет с напълно автоматичен контрол на секциите.

През изминалите години сме предлагали автоматичен контрол на секциите Сега можем да предложим същата система да контролира и торачката като просто съединим с кабел GPS системата с монитора на торачката. Синергизмът между двама от водещите производители в света води до повишени ползи за фермерите, коментира Христофор Бунарджиев.

Фермери, които нямат GPS система за контрол на секциите лесно могат да се снабдят с такава. BOGBALLE предлага и тяхно собствено решение. Чрез използването на стандартен Android таблет в комбинация с торачката е възможно да се инсталира проста и лесна за използване GPS система на всеки трактор, независимо колко стар е.

По този начин възможностите за контрол на секциите е чувствително доразвит. Ние предлагаме контролирания от таблет GPS за фермери, които искат да използват котрол на секциите със стари трактори на конкурентно ценово равнище. За нови трактори предлагаме напълно съвместимо ISOBUS решение. Така, че изборът е на самите фермери, обяснява г-н Бунарджиев. 

ДЪЛГА ТРАДИЦИЯ

BOGBALLE е с многолетна традиция на българския пазар. Първите торачки бяха продадени преди повече от 20 години. Обхватът на торачките започва от 500 кг и достига до 6000 кг.

BOGBALLE произвежда не само торачки за растениевъдството. Чрез използването на специално оборудване, стопаните с овощни насаждения също могат да използват торачките за редово приложение. По този начин широката гама от торачки на датския производител предлага нещо полезно за всеки фермер, независимо от размера на стопанството и нуждата от технологично равнище.