В машинните паркове на българския земеделец телескопичните повдигачи получиха своето постоянно присъствие, ефективно и адекватно, сравнително по-късно от обичайните, но вече модерни, плугове, трактори, сеялки, комбайни и прикачен инвентар.

Постепенно нашите фермери оцениха техните качества при различни стопански дейности. И днес почти няма рентабилен стопански двор, в който да не "шета" телехендер.

Той е удобен за повдигане и на товари, и на полска продукция. Справя се отлично и с пренасянето им, и с подреждането им, показвайки завидна повратливост в тесните пространства на зърнени складове, животновъдни ферми, зеленчукови и овощни градини. Така той се превърна в дясна ръка на фермера в борбата с времето и климатичните несгоди, каквито наблюдаваме в изобилие тази година.

Като оценява всички тези факти Ири Трейд, фирмата-вносителка у нас на машини от световния производител на агротехника DEUTZ-FAHR, предлага на своите партньори и клиенти "телескопите" на германския концерни, както и вижданията му за развитието на тези машини в интерес на фермерите, така и пълната гама за всеки вид дейност.

AGROVECTOR 37.6 и 37.7

Това са телескопични товарачи, достигащи височина на повдигане 6-8 метра. Днес това са най-широко използваните телехендери при обработки и работа в селското стопанство. DEUTZ-FAHR AGROVECTOR 37.6 и 37.7 са подходящи за работа във всички сфери на селскостопанското производство. С все по-широкото използване на този тип механизация те перфектно са адаптирани към повишените изисквания за този тип машини.

Най-новите модели са оборудвани с 4-цилиндров двигател DEUTZ, с мощност от 123 к.с. и много мощна хидравлична помпа с максимален дебит до 150 л/мин. 6-степенна механична скоростна кутия осигурява максимална скорост до 40 км/ч при пълно натоварване. И двата модела са способни на много бързо опериране с товари до 3700 кг. AGROVECTOR 37.6 може да манипулира на височина 6,1 метра. А новият AGROVECTOR 37.7 е в състояние да работи до височина 7,3 метра.

Технически параметри на рентабилността и съвършения контрол

Телескопичните повдигачи AGROVECTOR 37.6 и 37.7 са проектирани така, че да сведат до минимум напрежението по време на работа и да печелят време на земеделеца. Comfortip и хидравличното управление са стандартно разположени на мултифункционалния джойстик. Важно е да се отбележи, че той се премества по посоката на работа и в посока на отделните предавки. Това осигурява основната предпоставка за бърза и лесна работа с една ръка при пълна концентрация върху операциите и работата на машината.

Здрава конструкция на машината за дълга експлоатация

Тежките условия на работа в селското стопанство и променящите се климатични дадености предполагат значително усилен дизайн на машината и телескопичното рамо. Предимството на "Z"-геометрията създава огромна сила, висока скорост на повдигане и голям ъгъл на наклона на рамото. Необичайно дългият им живот се обуславя от мощния и надежден двигател DEUTZ, здравата конструкция и отлична хидравлична система, осигуряващи дълги години безпроблемна експлоатация.

Незаменим и неоценим помощник във фермата

Хидростатичните манипулатори AGROVECTOR 29.6, 29.6 LP - 35.7, предлагани от DEUTZ-FAHR са гъвкави и универсални телескопични товарачи, които благодарение на широката гама от допълнителни инструменти може да се използват в много области на селското стопанство.

Завиващите двигателни мостове на тези машини ги правят подходящи за повечето операции във фермата. Изборът е между две стандартни версии и специален тесен профил, с максимална височина от 1,99 м като същевременно се запазват всички свойства на класическите манипулатори.

AGROVECTOR - 25.5

Новият AGROVECTOR 25.5 е най-малкият от семейството на телескопичните товарачи DEUTZ-FAHR. Това е много компактна машина и е в състояние да предложи невероятна производителност.

С дължина от само 3.8 метра, включително палетните вилици, Agrovector 25.5 е в състояние да повдигне и превози товари с тегло до 2,5 тона на височина от 5,6 м. Той се задвижва от нов четири-цилиндров двигател DEUTZ с обем от 2,9 литра, което само по себе си вече отговаря на новия стандарт на емисиите без филтър за твърди частици и SCR система. В селскостопанската дейност дори и при такава компактна машина е монтиран заден вентилатор за охлаждане. Параметрите са общи, като за големи телескопични товарачи. Поради малката си дължина, обаче, може да работи с вилици само до 4,2 метра.