Ася Василева

Отношенията дилър на земеделска техника - фермер по нещо напомнят отношенията с личния лекар.

Тези отношения се градят с години и пълното доверие е основният елемент в тях. Защото машините, както и лекарствата, са добри и си вършат работата, но сигурността на производителя, че винаги може да се обърне към своя дилър и да получи навремена и качествена помощ от него са това, което определя с кого ще работи за в бъдеще. Изборът кой ще обслужва техниката, с която работиш, е не по-малко важен от избора на кой ще се грижи за здравето ти.

Фирма "Варекс" не веднъж през годините е доказвала, че стои близо до българските фермери и се грижи за тяхното добруване и икономически резултати, дори и в сегашните тежки за всички времена. Поредна стъпка в тази насока е откриването на нова база в ключов за българското земеделие район, какъвто е Монтана.

С цел разработване на мястото като разпознаваема територия на “Варекс” на този етап базата ще функционира главно като търговски офис с открита площ за разполагане на машините от гамата на "Варекс". Фирмата бе организирала традиционен ритуал по откриването с водосвет, който бе уважен от кмета на град Монтана, заместник-областния управител и много клиенти.

В слънчевия пролетен ден под звуците на духова музика с много настроение премина поредното откриване на база на "Варекс".

Управителите на фирмата Елисавета Маркова и Иван Масларов споделиха удовлетворението си от дейността на екипа по продажби и обслужването на машините в Северозападна България. Тяхната активна работа с фермерите налага да се разшири присъствието на “Варекс” с два центъра в региона - във Вълчедръм с приоритетно сервизна насоченост и продажба на резервни части от склад и в новооткрития център в Монтана - търговска дейност и склад с машини. Краткосрочни планове са да се построи модерен търговско-сервизен комплекс - всичко под един покрив, по подобие на двата налични в Пловдив и Русе.

Основна посока в бъдещата дейност на "Варекс" остава надграждането на установените добри връзки с клиентите - адекватно предлагане на машините и тяхното качествено обслужване за безпроблемна работа на полето или във фермата. Поради тази причина компанията нито за миг не престава да инвестира в по-добра инфраструктура и компетентна подкрепа за своите клиенти. А те стават все повече. Доказателство за това е, че още преди да бъде официално открита новата база, тук вече имаше реализирана сделка за трактор Massey Ferguson. И едва ли има съмнение, че тя ще бъде последвана от още много други, тъй като доволните собственици на машини с марките Challenger, Massey Ferguson, Laverda, Simba и другите, представлявани от фирма "Варекс" в България, трайно се увеличават.