UV-стабилизираното полиетиленово фолио за покриване на почвата на открито и в оранжерии, е подходящо за всички култури. Лесно е за полагане, с възможност за поставяне на капкови маркучи под самото фолио.

Предлага се в различни цветове, за да отговори на специфичните изисквания на всеки производител.

Черния цвят не позволява проникването на светлината и по-този начин предотвратява растежа на плевели, същевременно не предизвиква прекомерно затопляне на почвата, поради акумулиране на топлината.

Черно-белият мулч е подходящ за култури, чувствителни на високи температури (салатни култури и др.), тъй като бялото предпазва от прегряване.

Кафявият цвят има добри термични функции и селектира спектър от слънчевата светлина за по-добър търговски вид на реколтата.

Зеленият цвят също спомага за наситен и равномерен цвят на плодовете.

Сребристият и бял цвят отблъсква вредните насекоми, жълтият ги привлича върху себе си, вместо те да атакуват растенията.

Прозрачният мулч се характеризира с най-висока степен на затопляне, препоръчва се за сладка царевица и други култури при определени условия, но не осигурява контрол на плевелите.

Също така се предлага UV-стабилизирано мулч фолио с перфорация, което е специално разработено за ягодови насаждения. Спестява работата по пробиването на отвори за растенията, като по този начин улеснява процеса на полагане.

Кои са предимствата при използването на мулч фолио:

По-ранна реколта, в резултат на повишената почвена температура, която благоприятства по-бързото развитие и узряване на растенията.

Намалява изпаряването на вода от почвата, което води до по-малко разходи за напояване.

Оптималното усвояване и намалено отмиване на внесените торове.

Възпрепятства развитието на плевелите.

Почвата под мулча е добре аерирана и запазва рохкавостта си, без да се сбива.

Плодовете са предпазени от изцапване с кал и имат добър търговски вид.