Ваня Георгиева

По традиция селскостопанският календар на изложенията в страната стартира с "Борса за семена и посадъчен материал" в Добрич. За 21-а поредна година изложението ще събере наши и чужди фирми, предлагащи семена и посадъчен материал, както и други съпътстващи земеделското производство стоки и услуги.

Акцент в предстоящото изложение, разбира се, ще са пролетните семена - слънчоглед, царевица и соя, чиято кампания вече започна, каза Звезделина Иванова, изпълнителен директор на Добрички панаир, специално за вестник "Български фермер".

Участие в изложението ще вземат и фирми, предлагащи семена на зеленчуци и цветя, разсади, както и посадъчен материал от овощни и декоративни растения. Присъствие ще има и от произведелите на торове, като за първи път ще бъде показан нов биотор, получен от калифорнийски червеи. На външните площи на комплекса ще бъдат разположени машини на водещи производители и вносители на агротехника, както и други продукти от областта на селското стопанство.

Наред с изложбената част ще има и съпътстваща програма, на която ще се дискутират актуални теми от областта на земеделието.

Очакваме интерес както от професионалните фермери, така и от любителите градинари и овощари, тъй като сме помислили за всички тях, сподели още Звезделина Иванова. Добрички панаир през годините е спечелил доверието на агробизнеса и се е превърнал в традиционен форум, на който могат да се видят, както и да се научат новостите в сектора.