Подготовката на почвата, засаждането и грижите за йостабери са подобни на тези за касиса.

 Ягодоплодният вид може да се отглежда на едно и също място 15-20 години.

Препоръчителните разстояния на засаждане за любителско отглеждане са 1,20-1,50 м вътре в реда и 2 м между редовете, а за промишлени насаждения 1,50-2,20 вътре в реда и 3 м между редовете.

След засаждане издънките се съкращават на 2-3 пъпки. За формиране на храста са достатъчни 3-5 издънки.

Йостабери е силнорастящ храст и изисква ограничаване на височината, чрез съкращаване на 1,5-1,8 м над по-ниско разположено странично разклонение, в противен случай стъблата израстват над 2 м.

През първите години силният растеж и образуването на достатъчен брой странични разклонения изисква само леки корекции, за да не се формират сгъстени храсти. Затова не съкращавйте клоните!

Растението плододава на едно и двугодишна дървесина. При резитбата за плододаване се прореждат страничните клони и клонки, така че разстоянията между тях да са 15-20 см.

Резитба за подмладяване се извършва при необходимост след 6-8 година, като тогава се оставят нови приземни стъбла, а застаряващите се изрязват от основата.

Освен като храст йостабери може да се отглежда и на късо стъбло с три основни клони - като палмета. За целта основните резитбени операции са просветляване на короната, прореждане на страничните клони и клонки и предотвратяване изнасянето на растежа към периферията.

Йостабери е ягодоплоден вид, устойчив на американска брашнеста мана, антракноза, ръжда и пъпков акар.

Ако след отглеждане искате да размножите културата, най- сигурният начин е чрез зрели резници. Размножаването може да стане и чрез отводи и зелени резници.