Тайната за успеха на датското свиневъдство

22 януари 2014
Животновъдство
0
1835
 

Успехът на датското свиневъдство е в неразривната и ефективнодействащата връзка между научните институти, консултантските служби и производителите.

Това дава възможност на фермерите да получават информация за най-новите разработки в областта на селското стопанство и оперативно да ги използват в практиката.

Кооперативната система играе значителна роля в датското селско стопанство. Повече от 90 процента от свинете в Дания се колят, преработват и реализират именно от кооператгивни сдружения, чиито учредители и акционери са самите фермери.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Животновъдство
61
0

Положителни за антракс са резултатите от пробите на третото животно, което умря в село Млада гвардия миналата седмица. Това съобщи временният шеф на Областната дирекция по безопасност на храните д-р

527
0

Няма мистерия в смъртта на две овце, открити край родопското село Арда, съобщават от РИОСВ - Смолян. На място е изпратена Групата за бързо реагиране при еко инспекцията.

102
0

В близките няколко месеца най-голямото семейно ранчо в Австралия - Anna Creek Station, ще смени собственика си. Ранчото е основано през 1899 г. от Царя на говедата сър Синди Кидман (далечен роднина

36
0

Овче и биволско сирене и кисело мляко от редки български породи, краве кисело мляко, сирене, кашкавал и синьо сирене, сладка от горски плодове и пресен биологичен мед.

66
0

Странджа ще бъде една индустриална зона за производство на странджански манов мед. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” Манол Тодоров, пчелар от Странджа,

Още от Фермер
29
0

Всички които зареждат течни горива за собствени нужди от подвижни резервоари (мобилни автоцистерни, отговарящи на съответните изисквания) нямат задължение да монтират измервателни системи до 31

16
0

Черноморската фуражна пшеница преобладава на азиатския пазар. Преработвателите сключват договори за евтиното зърно с доставка до декември, съобщава агенция Reuters.

60
0

Горещини и високи температури ще има и през август. Това показва средносрочната прогноза, представена по "Дарик". Времето през първата половина на месеца ще е стабилно.

28
0

В Турция се очертава рекордна реколта от пшеница, ечемик и царевица, прогнозира Чуждестранната агрослужба към земеделското министерство в САЩ (FAS USDA). Реколтата от пшеница ще достигне 19,5 млн.

27
0

Фермерският живот е богат и разнообразен. Всеки ден се сблъсквате с най-различни интересни случки. Някои от тях запечатвате със собствените си фотоапарати или телефони.

Отговор:

Няколко може да са причините за поява на кръв в изодяваното мляко. Най-очевидната е разтитие на маситит. Но тъй като пишете, че вимето на козата не е уплътнено, зачервено и, най-важното, болезнено,...

БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.

;