Ръст в световното потребление на царевица

01 октомври 2013
Агробизнес
0
1286
 
Световното производство на царевица за стопански сезон 2013-14 вероятно ще нарасне с 9%, в сравнение с миналата година - до 943 млн. тона, съобщиха експертите от Международния съвет по зърното в своя септемврийски отчет. В края на август прогнозата беше по-оптимистична с 2 млн. тона, а в началото на миналия месец - 1 млн. тона. Напомняме, че през 2012-13 МГ този показател беше 863 млн. тона.
Корекцията на тази прогноза за световното производство на царевица е свързана преди всичко с намалените оценки за реколтата в Китай и Европа.
Потреблението на царевица в септемврийския отчет на МСЗ, както и преди, се оценява на 917 млн. тона. В началото на август прогнозата беше с 2 млн. тона по-ниска от сегашните очаквания. В сравнение с миналата година ръстът в обемите на световното потребление на зърно от този вид е 45 млн. тона (872 млн. тона).
Търговията с царевица на световния пазар според септемврийската оценка на експертите от IGC е за 100 млн. тона. Това е с 2 млн. тона повече от очакванията в началото на август и превишава с 4 млн. тона миналогодишния показател.
Прогнозата по отношение на преходните запаси от царевица в света пък е намалена с 2 млн. тона, в сравнение с предишните месеци - до 148 млн. тона. Това съответства на очакванията на анализаторите, публикувани в отчета на МСЗ в началото на август. Напомняме, че през 2012-13 МГ преходните запаси бяха 121 млн. тона. Запасите от тази култура в големите страни - експортьори ще нараснат до 26-годишен максимум.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
0
57

Подадените проекти по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. са 2621 бр.

0
60

Държавен фонд "Земеделие" съобщи, че е приключил предварителната проверка за съответствие с критериите за подбор на проектите, подадени по подмярка 4.

0
24

Отново трябва да се открива процедура за избор на сертифициращ орган на Разплащателната агенция. С решение 577 от 15 юли 2015 г. Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно

0
26

Работещите в агенцията „Борба с градушките" изпратиха Протестна нота до народните представители и изпълнителната власт с предупреждение за предприемане на протестни действия по региони.

0
317

От догодина директните плащания за единица площ у нас трябва да се изравнят със средните за Европейския съюз. В момента обаче българските земеделци получават поне два пъти по-малко евросубсидии в

Още от Фермер
0
20

При премахването на квотите за производството на мляко в Европейския съюз от 1 април тази година анализаторите предсказваха, че продукцията ще започне да нараства с около 1% годишно.

0
49

Атмосферното налягане ще се повиши слабо, но ще остане малко по-ниско от средното за юли. През нощта ще преобладава ясно време. Временни увеличения на облачността ще има на места в Северна България.

0
24

В малките часове на 27 юли над 1000 френски животновъди блокираха границата с Испания и Германия, за спрат вноса на чуждестранна месна продукция. Протестната акция е организирана от местния клон на

0
21

От 28 юли до 8 август над 32300 скаути и над 7000 доброволци от 147 страни от целия свят ще се съберат в палатковия град Kirara-Hama, Ямагучи, Япония за участие в 23-тото Свeтовното Скаутско

0
34

Собствениците на животни носят отговорност за тяхната идентификация, а не ветеринарните лекари. Това каза пред Фокус д-р Иван Щерев, председател на шуменската колегия на частнопрактикуващите

Отговор:

Няколко може да са причините за поява на кръв в изодяваното мляко. Най-очевидната е разтитие на маситит. Но тъй като пишете, че вимето на козата не е уплътнено, зачервено и, най-важното, болезнено,...

БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.

;