Фонд „Земеделие” представя схемата „Промоционални програми”

14 януари 2013
Агробизнес
0
2565
 

Форум на тема "Промоционални програми за земеделски продукти" организира Държавният фонд "Земеделие" (ДФЗ) на 18 януари от 10.00 часа в зала Средец на хотел "Шератон" в София. В него ще участват представители на Европейската комисия, Министерството на земеделието и храните, дипломатически мисии в България и представители на браншови организации.

Специален гост на събитието ще бъде Джордж Малиарис от Главна дирекция „Земеделие" към Европейската комисия. Той ще представи прилагането на схемата на европейско ниво. Възможностите в новия промоционален пакет на ЕК ще са тема на докладчика на Европейския икономически и социален съвет по реформата на Общата селскостопанска политика. Експерти от ДФЗ и МЗХ ще коментират детайли от прилагането на схемата в България.

Във втората част от събитието ще участват представители на организациите - бенефициенти по схемата, сред които Националната лозаро-винарска камара, Регионалната лозаро-винарска камара „Тракия", Националната асоциация на млекопреработвателите и Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в България. От Асоциацията на млекопреработвателите в България ще говорят за първата приключила програма - „Европейско сирене, моля". Това бе и първата одобрена от ЕС българска промоционална програма. Тя приключи успешно през 2012.
Форумът ще е платформа за дискусия между експерти, бенефициенти и потенциални кандидати на схемата. Той ще е и повод за дегустация на част от рекламираните продукти.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес
207
0

Според проект на наредба за нормите за водопотребление при напояване, качен на сайта наМОСВ,   се определят норми за отделните агроклиматични зони в страната и максимални количества на потребената

882
0

Диана Ванчева Не може да се каже, че поливането е оценено като сериозен приоритет във втория прием на подмярка 4.1 за инвестиции в земеделски стопанства.

2655
0

От днес е отстранен директорът на Поземлена комисия-Панчарево. Това каза пред журналисти министърът на земеделието и храните Десислава Танева, предаде  „Фокус” във връзка с фалшифициране на документи

7542
0

В Благоевград на площад „Георги Измирлиев“ ще е следващият фермерски пазар, който в. „Български фермер“ организира с подкрепата на Българската банка за развитие. На 1 ноември от 10.

828
0

Заместник-министър Грудев: ОСП трябва да продължи да бъде силна и адекватно финансирана Общата селскостопанска политика (ОСП) трябва да продължи да бъде силна и адекватно финансирана.

Още от Фермер
81
0

Месец ноември ще започне със студено време, но сняг в равнинната част на страната не се очаква. Това съобщи за „Фокус“ синоптикът от НИМХ при БАН Красимир Стоев.

900
0

Френската компания "Тотал" е съобщи, че е намерила нефт при сондирането в блок "Хан Аспарух". Информацията е на сайта Offshore enerdgy todey и се позовава на доклад на компанията от петък.

549
0

Препоръчително е отсега да се подготвите за ранните зеленчуци. Трябва да го направите, след като наторите и обработите почвата в градината. В повечето случаи ранните зеленчуци, както и разсадите,

1872
0

През октомври Европейската агенция по лекарствата (EMA) публикува данни за продажбите на ветеринарни антибиотици в ЕС през периода 2011-2014 г. От ЕМА констатират,

639
0

Все още се сее лук и чесън за зелено Приключват късните есенни сеитби. Все още може да се засажда лук и чесън за зелено, като се препоръчва да се използват по-едри луковички.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Българските граждани могат да бъдат спокойни за готовността на енергийната ни система за есенно-зимния сезон, в това увери днес от Гълъбово енергийният министър Теменужка Петкова в отговор на въпрос на "24 часа". Извършената от министерството за втора поредна година проверка на трите електроразпределителни дружества и на Енергийния системен

Ръст от 4,5%-5% на туристи се очаква в зимните ни курорти. Прогнозата е на базата на направените заявки за чартъри. За Русия те са 24% повече, за Израел увеличението е с 20%, а за Ирландия - с 3-4%. Това съобщи министър Николина Ангелкова в Пловдив, където присъства на изнесено заседание на националния съвет по туризъм.

Френската компания "Тотал" е съобщи, че е намерила нефт при сондирането в блок "Хан Аспарух". Информацията е на сайта Offshore enerdgy todey и се позовава на доклад на компанията от петък.  Откритието е направено при проучвателните сондажи с кораб Noble Globetrotter II в продължение на четири месеца.

Отговор:

Препоръките, които дават специалистите са:
- Подходящо редуване на културите.
- Използване на здрав и качествен разсад.
- Използване на добре угнил оборски тор, без плевелни...

youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.