Запазете зеленчуците от късните слани

11 октомври 2012
Зеленчукова градина
0
2884
 

По-топлолюбивите видове, които още плододават имат нужда от защита. В началото на октомври падат първите слани. По това време все още в някои градини има късни зеленчуци - домати, пипер, краставички, патладжан, тиквички и други. Всички тези видове са топлолюбиви и при рязко падане на температурата, ще се повредят фатално.
Така че, ако още берете, вземете мерки.

ПОКРИЙТЕ РАСТЕНИЯТА
По-предвидливите градинари всяка вечер покриват растенията. Това може да стане с помощта на полиетилен, найлон, рогозки и други подходящи материали, които се закрепват на няколко колчета от страни на растенията. Някои фирми продават готови покривала, които също може да се използват. Поставяйте го вечер, а сутрин го махайте.
Поради опасност от слани покривайте растенията на които има още зреещи плодове

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Зеленчукова градина
3158
0

Жилковата некроза се върна в градините. За съжаление такава констатация може да направим след като много читатели се обадиха в редакцията, за да питат какво става с доматите им.

601
0

Оранжерийната белокрилка е неприятел, които има почти непрекъснат цикъл на развитие - на година стига до 10-12 поколения. Вредителят напада почти всички зеленчукови, както и декоративни видове.

2938
0

Със сигурност бордолезовият разтвор е един от най-старите и най-използвани в практиката продукти за растителна защита. Той може да се прилага при почти всички култури - зеленчуци, овощни дървета,

2057
0

Градинари от много райони на страната алармират, че доматите им са съсипани. В повечето случаи става въпрос за жилкова некроза, болест, която за съжаление не се лекува.

358
0

Първите признаци на брашнеста мана по пипера се появяват по горната страна на листата. Отначало се забелязват дребни, светли петна с неправилна форма.

Още от Фермер
9
0

Вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев и вицепрезидентът на Световната банка за Европа и Централна Азия Сирил Мюлер подписаха Меморандум за разбирателство,

21
0

В Япония 100 души ядоха храна, която свети в тъмното. Неоново зелените и розови нудълс бяха сервирани по време на събитие в Осака, тематично озаглавено "Невъзможната храна", съобщава Нова телевизия.

19
0

Някои много разпространени градински растения са смъртоносно опасни за кучетата. Сред тях са: луковиците на лалета, нарциси и минзухари Ето защо не позволявайте кучето ви да рови из цветните лехи,

29
0

Според пазарната информационна банка данни на германското Дружество на земеделските производители и Федералния институт за хранене цената на млякото (4% мазнини, 3,4% протеин, от фермата,

22
0

230 са унищожените животни в област Кюстендил заради зараза с бруцелоза, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Кюстендил, цитирани от Фокус.

Отговор:

При Гергана всички колтуци на височина 20-25 см от основата се отстраняват, следващите няколко се прекършват на 2 листа и 1 плод, а по-горните - на 2-3 плода. Върхът се прекършва на 10-12 см над...

БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.

;