Вече е в сила новият закон за виното и спиртните напитки

25 септември 2012
Агробизнес / Полезни съвети
0
4233
 

Новият Закон за виното и спиртните напитки, който бе приет от Народното събрание в краяна месец май, е обнародван в бр. 45 на Държавен вестник.

Той вече е в сила от 16.09.2012 г. С него се въвеждат нови категории лозаро-винарски продукти като вината със защитено наименование за произход (ЗНП), защитено географско указание (ЗГУ) и сортовите вина.
Агенцията по лозата и виното ще извърши

ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ НА ГРОЗДОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ
вписани в регистъра по отменения закон за виното и спиртните напитки до март 2013 година.

*Име:
* E-Mail:
* Код:
Въведете кода от картинката
* Коментар:
Още от Агробизнес / Полезни съвети
9804
0

Годишната данъчна декларация за доходи от земеделска дейност, придобити през 2014 г., се подава в териториалната дирекция на Националната агенция за приходите по постоянен адрес на физическото лице,

25016
0

За да получат директна субсидия за площи от новия слой на постоянно затревените, стопаните трябва да спазват вече определени строги изисквания. Въпреки, че те са публикувани в наредбите,

13322
0

Подробна информация за санкциите от страна на ЕС, ако не се спазват изискванията за селскостопанските практики, благоприятни за климата и околната среда,

18039
0

Националната служба за съвети в земеделието /НССЗ/ обучи наскоро над 100 фермери и помогна на други с одобрени по агроекология проекти да избегнат санкции от фонд "Земеделие",

14895
0

Населението на Япония е около 1.9% от населението на света, но страната произвежда 9.61% от световния БВП. По общ обем на БВП, равняващ се на 5,29 трлн.

Още от Фермер
351
0

Носачките се нуждаят от подходяща постоянна температура Носачките трябва да се отглеждат в помещение, които през зимата не изстива бързо. За целта в него не трябва да има никакви пролуки.

729
0

Те започват да цъфтят през октомври и навлизат във фазата на покой в края ѝ През този период се препоръчва растението всяка седмица да се подхранва с течни торове като се използва слаба

909
0

Сурови или варени да са кореноплодите Картофите са сочни фуражи и могат да се изхранват на зайци. Суровите картофи е най-добре да се дават на зайци за угояване тъй като са богати на въглехидрати.

1161
0

В районите с по-хладен климат до средата на месец ноември е задължително да приключи загрибването. Внимание! За да не замръзват асмите, е нужно около стъблата им в основата да се натрупа пръст.

5607
0

“Много от домакините днес са твърде заети и предпочитат да приготвят зимнина, която да става по-бързо. Като не искат да останат у дома без неповторимия вкус на домашната лютеница,

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 18 октомври 2016 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализирана прокуратура на територията на София и Перник е неутрализирана организирана престъпна група за данъчни измами. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Според събраните до момента доказателства от февруари 2015 г. до октомври 2016 г. групата е укрила около 2 млн.

Увеличава се опашката от тежкотоварни автомобили, образувала се на граничен пункт „Дунав мост 2“ и вече достига до 7 км, каза за “Фокус”един от шофьорите, изчакващ да премине през граничния пункт. Сутринта към 7,30 часа дежурният служител на пункта съобщи, че опашката от тежкотоварни автомобили е 3 километра.

Обвинение за нанясяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди е повдигнато на бившия кмет на район централен в Пловдив "1995-1999" Димитър Хаджипетров след като е прострелял старо гадже на дъщеря си.  Хаджипетров е брат на един от бившите областни управители на града - Гьока Хаджипетров. Инцидентът е станал на 14 октомври т.г.

Отговор:

Препоръките, които дават специалистите са:
- Подходящо редуване на културите.
- Използване на здрав и качествен разсад.
- Използване на добре угнил оборски тор, без плевелни...

youtube video
Към галерията с видеа
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.