Тайната за успеха на датското свиневъдство

22 Януари 2014
Животновъдство
0
1757
 

Успехът на датското свиневъдство е в неразривната и ефективнодействащата връзка между научните институти, консултантските служби и производителите.

Това дава възможност на фермерите да получават информация за най-новите разработки в областта на селското стопанство и оперативно да ги използват в практиката.

Кооперативната система играе значителна роля в датското селско стопанство. Повече от 90 процента от свинете в Дания се колят, преработват и реализират именно от кооператгивни сдружения, чиито учредители и акционери са самите фермери.

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна регистрация за да можете да оставите коментар към тази статия.

Още от Животновъдство
0
430

Българска агенция по безопасност на храните предприе необходимите мерки за контрол и превенция на болестта „заразен нодуларен дерматит“ след констатиране на огнища на болестта в провинция Одрин,

0
3640

Таня Демирова с. Васил Левски, Карловско За потомствените животновъди Таня и Никола Кулови, които от 2003 г. отглеждат в карловското село Васил Левски каракачански овце и биволи,

0
2820

От 1 до 10 юли 2015 г. ще продължи приемът по схемата „Държавна помощ за създаване и поддържане на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на животните”,

0
3570

Особеност на кокошките от рядката виетнамска порода Донг Тао са внушителните масивни крака. Тези кокошки се отглеждат само в село Донг Тао, която се намира на 30 км от Ханой.

0
830

През последните години на световния пазар от обикновен продукт рибното брашно се превърна в стратегически важен компонент на фуражната индустрия, отбелязват експерти от Rabobank.

Още от Фермер
0
140

30 юни е крайният срок, в който Държавен фонд "Земеделие" ще приема документи на пчелари за държавна помощ de minimis. За нея могат да кандидатстват регистрирани земеделски стопани,

0
110

Над 28 000 младежи са били включени от 2010-2013 г. в програми за временна заетост. Въпреки това не е била постигната целта младежката безработица да спадне до 16% и тя е 28,4 на сто.

0
160

Гръцката фирма “Актор” се забърза, работи по 24 часа в денонощие по Сандански – Кулата От 6 до 10 юли влакът за Гърция ще бъде спрян, съобщиха от пътната агенция.

0
217

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. Главно в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, в следобедните часове - на места интензивни и придружени с гръмотевици.

0
600

Яйце, с претенция за рекорд на Гинес, снесе кокошка в село Дреново, община Костинброд, съобщи БНТ. То тежи 185 грама. Кокошката-носачка е свободно пасяща.

Отговор: По симптомите, които описвате е възможно да става въпрос за болестта фузарийно увяхване при тиквови. Признаците могат да се проявяват във всички фази - особено в цъфтеж и в началото на плододаването. Мерките срещу болестта трябва да са превантивни. Третира се няколко пъти с топсин М 70ВДГ: преди пикиране, след разсаждане и 10 дни след разсаждане. Профилактично може да полеете здравите растения с по 1 литър разтвор от 0,1% топсин М.
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.