Ракията е кисела, как да я подобря
21 Декември 2012
В лозята
0
1416
Ракията е кисела, как да я подобря
 

ВЪПРОС:

Нашата читателка от село Мрамор Елена Георгиева е направила около 20-30 литра ракия, която киселее. Пита има ли начин да я оправи?

ОТГОВОР:

Подобна ракия най-добре се оправя с една преварка. Преди да я преварите обаче трябва да я разредите, за да смъкнете алкохолния й градус до 30-35.

След това за 20-25 литра ракия, към нея прибавете едно пакетче сода за хляб и хубаво разбъркайхе.

След като сложите содата и тя добре се разтвори, идва време да започнете да я варите и вече може да се получи хубава ракия.

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна регистрация за да можете да оставите коментар към тази статия.

От 15 април с От 15 април с "Български фермер" и "Хоби фермер": Как да се справите с къртицата...

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.

Отговор: Осигурете им достатъчно количество калций, витамин D и микроелементи.Източници на калций са кредата (тебешир), мидените черупки, дикалциевият фосфат, старата гасена вар, както и запечените и стрити яйчени черупки. Давайте на носачките и люцерното брашно или ситно нарязана повехнала зелена люцерна.Липсата на витамин D може да компенсирате с включване в дажбите им на рибено масло. Кокошките трябва да прекарват колкото се може повече време на слънце.Събирайте яйцата по няколко пъти до обяд, защото ...