Лечение на кокоши трън
20 Август 2012
Домашен лекaр
6
194950
Лечение на кокоши трън
 

Причина за образуване на кокоши трън е вирус, наричан човешки папилома вирус. Най-често кокоши трън е възможно да се появи по пръстите на ръцете и краката и по рядко се появява по стъпалата и глезена, а изключителна рядко по други части на тялото, като подбедрицата раменете или видими области по-тялото.

Проблема с този вид брадавици е, че врастват изключително дълбоко в кожата, а ако не се лекуват навреме може да се разпространят. Проблема обаче с кокошия трън не е само козметичен. При нарастването си хората изпитват силна болка.

Лечение на кокоши трън
Кокошият трън има дълбоки корени поради, което и лечението му е трудно. Съществуват три основни начина за лечение на кокоши трън.

Лечение на кокоши трън с азот
Този метод е може би най-ефективния, който може да намерите до момента. С помоща на течен азот кокошия трън се изгаря. Премахването на кокоши трън с течен азот се извършва само от специалист дерматолог. Нужни са около 2-3 посещения за да бъде изгорен кокошия трън.

Лепенките са също ефективни.
Преди да купите обаче трябва много да внимавате! Съществуват много ментета дори и в аптеките. Повечето лепенки съдържат едни и същи активни вещества, но концентрацията им е различна. Лепенките за премахване на кокоши трън имат специални закръглени области. Те подобно на течния азот изгарят до корен кокошия трън. Обикновено процедурите са около 5-6.

Лечение на кокоши трън с бабини рецепти
1. Слага се малко сребърен нитрат (адски камък), отгоре лепвате лепенка. Така престоява една нощ. На сутринта кокошият трън е почернял и след време сам пада.
2. Калиев перманганат се капва върху кокошия трън. Внимавайте с перманганата той е и много силна боя, която ако попадне върхи дрехите не може да се изпере дори и с ВЕНИШ!
3. Друга бабина рецепта за лечение на кокоши трън е домашно направено мазило с помоща на крем "Здраве" и салицил на прах. С приготвената от нас паста се намазва кокошия трън и се поставя лепенка, която се увива с марля.
4. Смесват се равни количества - вода, олио и оцет. Измивате или накисвате кокошия трън във вода за да омекне (поне 15мин. в топла вода). Приготвената от нас течност се хомогенизира (размесва се добре). Напоява се добре памук и се поставя на кокошия трън и се прави превръзка. Процедурата се повтаря всяка вечер.

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна регистрация за да можете да оставите коментар към тази статия.

1 от Beloglav на 6.10.2012
Имах кокоши трън на палеца на десния крак.Какво ли не опитвах-всички посочени от статията неща-без резултат.Още също-- сок от листя на смокиня,наложени бананови кори.Всичко предизвикваше болки,но не се премахваше проблема.А тръна нарастваше.Една мед.сестра във Франция ми каза:Това нещо трябва да умре-то е живо.Прочетох в книгите на Димков за налагане мястото със счукано прясно месо ,наръсено със сол.Вечерта се слага и спиш..ако разбира се можеш да спиш от ужасната болка..Но за три вечери..кокошия трън " умря"..Не беше трудно да го издърпам/пак с болки разбира се/ имаше дълга опашка като черво/ След седмица дупката се затвори от само себе си и досега Слава Богу не се повтори.Запомнете-прясно месо наръсено със сол поставено върху кокошия трън.Благословения от мен!
2 от nelvast на 25.10.2013
Дъщеря ми на 3 г. от ходене боса на село получи кокоши трън на крака отдолу и на ралеца на крака от страни. Брат и беше на 1 г. с неговата орина и тампон,слагахме на местата всяка вечер.Найлон,превръзка.Спи до сутринта.Така известно време.Като махаме превръзката с горен нож чагъртахме кожата на мястото.Отвори се кратерче.Вътре имаше 3 черни зрънца.С горена игла ги махнахме.След време се затвореха местата.Сега няма следа.Нито повторно образувание.Вече е на 38 г.
3 от mitio_minchev на 25.11.2013
Имах кокоши трън на палеца на дясната ръка.Една баба го видя и ме попита пречи ли ми.След това ми показа бял трън, който е по торищата, с жълти бодли, разположени по три. Каза ми да ги набода в кокошият трън, докато осетя болка. след лоето да ги отрежа и набоденото да остане. След около две седмици кокошият трън почерня и падна. Същото направихме с кокошият трън в петата на жена ми и той също изчезна.
4 от gabi5 на 9.12.2013
Имах кокоши трън.Слагах му лепенки с някакво лекарство-не ми помагаше.Оставих го.Постепенно ми мина.
5 от emiliq_darina@abv.bg на 4.5.2014
Imax dosta vreme koko6i tran i na dvata kraka no sas pomo6ta na morska sol i sin kamak vav ligen sas po topla voda i parvo vzemi brasnarsko no6tce izrejete malko ot mestoto i potopete vav ligena sas morskata sol i siniqt kamak dra6te dokato se rastopi xybavo solta xybavo iz4akaite da vi isaxnat krakata ne se bar6at i ne se miqt taka dva tri pati i zabravq6 za vsi4ko
6 от varnenka на 16.6.2014
И аз имах кокоши трън на крака,който благодарение на д-р Пенев от Терапията изчезна с едно изгаряне с лазер.Процедурата не е болезнена,усеща се леко парване,което е за секунди,струва 30 лв.,но си заслужава от всякъде.Ставаш нов човек и започваш да стъпваш нормално.
Регистрация за участие в томбола „АБОНАМЕНТ 2015”

Отговор: Към зелени субсидии спадат зелените директни плащания и екологично насочените площи.Според предвиденото в интересуващият ви документ - Наредба за условията и реда на прилагане на схемите за директни плащания, право на зелено директно плащане имат земеделски стопани, които спазват всички известни досега  изисквания за поддръжката на пасища, като новият елемент ще бъде в това, че то няма да може да се разорава.Екологично насочените площи ще се намират в рамките на земеделските парцели с ...
От 15 април с От 15 април с "Български фермер" и "Хоби фермер": Как да се справите с къртицата...

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.