Лечение на кокоши трън
20 Август 2012
Домашен лекaр
6
271180
Лечение на кокоши трън
 

Причина за образуване на кокоши трън е вирус, наричан човешки папилома вирус. Най-често кокоши трън е възможно да се появи по пръстите на ръцете и краката и по рядко се появява по стъпалата и глезена, а изключителна рядко по други части на тялото, като подбедрицата раменете или видими области по-тялото.

Проблема с този вид брадавици е, че врастват изключително дълбоко в кожата, а ако не се лекуват навреме може да се разпространят. Проблема обаче с кокошия трън не е само козметичен. При нарастването си хората изпитват силна болка.

Лечение на кокоши трън
Кокошият трън има дълбоки корени поради, което и лечението му е трудно. Съществуват три основни начина за лечение на кокоши трън.

Лечение на кокоши трън с азот
Този метод е може би най-ефективния, който може да намерите до момента. С помоща на течен азот кокошия трън се изгаря. Премахването на кокоши трън с течен азот се извършва само от специалист дерматолог. Нужни са около 2-3 посещения за да бъде изгорен кокошия трън.

Лепенките са също ефективни.
Преди да купите обаче трябва много да внимавате! Съществуват много ментета дори и в аптеките. Повечето лепенки съдържат едни и същи активни вещества, но концентрацията им е различна. Лепенките за премахване на кокоши трън имат специални закръглени области. Те подобно на течния азот изгарят до корен кокошия трън. Обикновено процедурите са около 5-6.

Лечение на кокоши трън с бабини рецепти
1. Слага се малко сребърен нитрат (адски камък), отгоре лепвате лепенка. Така престоява една нощ. На сутринта кокошият трън е почернял и след време сам пада.
2. Калиев перманганат се капва върху кокошия трън. Внимавайте с перманганата той е и много силна боя, която ако попадне върхи дрехите не може да се изпере дори и с ВЕНИШ!
3. Друга бабина рецепта за лечение на кокоши трън е домашно направено мазило с помоща на крем "Здраве" и салицил на прах. С приготвената от нас паста се намазва кокошия трън и се поставя лепенка, която се увива с марля.
4. Смесват се равни количества - вода, олио и оцет. Измивате или накисвате кокошия трън във вода за да омекне (поне 15мин. в топла вода). Приготвената от нас течност се хомогенизира (размесва се добре). Напоява се добре памук и се поставя на кокошия трън и се прави превръзка. Процедурата се повтаря всяка вечер.

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна регистрация за да можете да оставите коментар към тази статия.

1 от Beloglav на 6.10.2012
Имах кокоши трън на палеца на десния крак.Какво ли не опитвах-всички посочени от статията неща-без резултат.Още също-- сок от листя на смокиня,наложени бананови кори.Всичко предизвикваше болки,но не се премахваше проблема.А тръна нарастваше.Една мед.сестра във Франция ми каза:Това нещо трябва да умре-то е живо.Прочетох в книгите на Димков за налагане мястото със счукано прясно месо ,наръсено със сол.Вечерта се слага и спиш..ако разбира се можеш да спиш от ужасната болка..Но за три вечери..кокошия трън " умря"..Не беше трудно да го издърпам/пак с болки разбира се/ имаше дълга опашка като черво/ След седмица дупката се затвори от само себе си и досега Слава Богу не се повтори.Запомнете-прясно месо наръсено със сол поставено върху кокошия трън.Благословения от мен!
2 от nelvast на 25.10.2013
Дъщеря ми на 3 г. от ходене боса на село получи кокоши трън на крака отдолу и на ралеца на крака от страни. Брат и беше на 1 г. с неговата орина и тампон,слагахме на местата всяка вечер.Найлон,превръзка.Спи до сутринта.Така известно време.Като махаме превръзката с горен нож чагъртахме кожата на мястото.Отвори се кратерче.Вътре имаше 3 черни зрънца.С горена игла ги махнахме.След време се затвореха местата.Сега няма следа.Нито повторно образувание.Вече е на 38 г.
3 от mitio_minchev на 25.11.2013
Имах кокоши трън на палеца на дясната ръка.Една баба го видя и ме попита пречи ли ми.След това ми показа бял трън, който е по торищата, с жълти бодли, разположени по три. Каза ми да ги набода в кокошият трън, докато осетя болка. след лоето да ги отрежа и набоденото да остане. След около две седмици кокошият трън почерня и падна. Същото направихме с кокошият трън в петата на жена ми и той също изчезна.
4 от gabi5 на 9.12.2013
Имах кокоши трън.Слагах му лепенки с някакво лекарство-не ми помагаше.Оставих го.Постепенно ми мина.
5 от emiliq_darina@abv.bg на 4.5.2014
Imax dosta vreme koko6i tran i na dvata kraka no sas pomo6ta na morska sol i sin kamak vav ligen sas po topla voda i parvo vzemi brasnarsko no6tce izrejete malko ot mestoto i potopete vav ligena sas morskata sol i siniqt kamak dra6te dokato se rastopi xybavo solta xybavo iz4akaite da vi isaxnat krakata ne se bar6at i ne se miqt taka dva tri pati i zabravq6 za vsi4ko
6 от varnenka на 16.6.2014
И аз имах кокоши трън на крака,който благодарение на д-р Пенев от Терапията изчезна с едно изгаряне с лазер.Процедурата не е болезнена,усеща се леко парване,което е за секунди,струва 30 лв.,но си заслужава от всякъде.Ставаш нов човек и започваш да стъпваш нормално.

От 15 април с От 15 април с "Български фермер" и "Хоби фермер": Как да се справите с къртицата...

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.