Може ли да се давам на овцете слънчогледов шрот

20 Февруари 2012
Домашна ферма
0
2038
 

Шротовете са отличен фураж за всички видове животни не само за овцете, защото съдържат много белтъчни вещества.

Слънчогледовият шрот съдържа в 1 кг средно 370 г протеин и 175 г влакнини. Характерно за протеина е високото съдържание на аминокиселините метионин и цистин, от една страна, и, от друга, недостигът на много важната за животните аминокиселина лизин.

На една млечна овца давайте дневно по 100-150 г шрот, най-добре смесен с царевична или ечемична ярма (30 процента шрот и 70 процента ярма). Общото дневно изхранвано количество количество е до 400 г, давани на два пъти: 200 г - сутрин, и 200 г - вечер.

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна регистрация за да можете да оставите коментар към тази статия.

Още от Домашна ферма
0
1370

Кокошките Маран снасят много яйца с тъмнокафяв цвят, които освен атрактивни са и много вкусни. Оцветяването на чарупката им става в яйцепровода на носачката.

0
890

Кокошките маран тежат 2,5-3 кг. Средното тегло на ярките е малко над 2 кг - максимум до 2,5 кг. Петлите тежат средно 3,5-4 кг. Едногодишно петле обикновено тежи 3 кг, максимум - до 3,5 кг.

0
1980

Маран е една от търсените породи кокошки. Интересната и продуктивна порода е създадена в Западна Франция - в гр. Маранс, откъдето идва и името й. Градът се намира в блатист район.

0
1970

При добро хранене пръчът трябва да достигне телесна маса 90-100 кг Не допускайте пръчовете да отслабнат при прехода към пролетта. При добро хранене те трябва да достигнат телесна маса 90-100 кг.

0
1980

Калцият е важен елемент за правилното развитие на подрастващите и най-вече на носачките. Непрекъснато ви напомняме, че недостигът или липсата на калций в храната води до силно намаляване на

Още от Фермер
0
60

На 6 май от 14:00 до 20:00 часа се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа.

0
160

До края на месец май шестте държавни горски предприятия на територията на страната ще започнат допълнително маркиране на добитата дървесина с пластмасови пластини с уникален идентификационен номер.

0
210

Четвъртият национален събор на овцевъдите ще се проведе на територията на община Лясковец до Петропавловския манастир. Организатори на Събора са Сдружение „Национален събор на овцевъдите в България“,

0
190

За страната са подадени 480 заявления по инвестиционнта подмярка на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. в размер на 242 662 306,35 лв.

0
210

Досега над 1900 земеделски производители са участвали в семинарите на Националната служба за съвети в земеделието, отчете екипът й. Фермерите са получили информация за възможностите за подпомагане по

Отговор: След засаждането на лозичките най-важно е да следите за редовното им покарване. Росните корени се почистват, когато леторастите достигнат 15-20 см и по тях се появят първите мустачки. Тогава купчинките се разравят внимателно и след като се изрежат росните корени с остро ножче, купчинките се възстановяват. От най-голямо значение са леките обработки на почвата и поддържането на влагата. Важна грижа е да опазите листата от мана. За подхранване сега не е време.
БИБЛИОТЕКА НА ФЕРМЕРА
Как да се справите с къртицата Как да се справите с къртицата

Има вредители, които неизменно могат да се повяват в градината ви независимо от това дали отглеждате зеленчуци, овошки, лозя, или дори имате само зелена морава и цветя. Сред най-опасните от тях ...

За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа За хоби градинарите: Грижи за градината след цъфтежа

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината след цъфтежа" - вече и със sms.

За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта За хоби градинарите: Грижи за градината през пролетта

За най-запалените почитатели на вестник "Хоби фермер" на разположение е новата ни електронна книжка "Грижи за градината през пролетта" - вече и със sms.